1e schooldag

Binnenkort is het zover.. Uw zoon/dochter gaat starten op Basisschool De Windroos! De jongste kinderen zullen gaan starten bij startersgroep de Rakkers. Eventuele oudere kinderen starten in een mentorgroep.
We hebben voor u wat praktische informatie op een rijtje gezet: 

Naar school... 
Om 8.20 staat de juf in een geel hesje op het plein. Alle kinderen gaan naar binnen door een eigen ingang. Ouders mogen niet op het schoolplein komen. Wij zullen uw kind overnemen vanaf de lijn voor het plein en met hem/haar naar de kapstok en lokaal lopen.  
Om 14.00 komt uw kind door dezelfde deur weer naar buiten. Het is fijn als u afspreekt met uw kind waar u om 14.00 uur staat. 
Wilt u wanneer uw kind naar de BSO gaat dit doorgeven aan de mentor? U kunt dit via mail doorgeven. 

Eten en drinken
Om 10.00 gaan we fruit eten en wat drinken. De kinderen mogen voor de fruitpauze iets gezonds mee naar school nemen als tussendoortje en iets te drinken. Graag wat (geschild) fruit meegeven in een bakje en een beker drinken voorzien hun naam.
Om 11.45 hebben we lunchpauze. Ook hiervoor graag een boterham en wat drinken meegeven. 

Jassen en tassen
Het is fijn als de naam van uw kind in de jas/tas staat. Ook een lusje in de jas is makkelijk voor uw kind bij het ophangen van de jas. Ieder kind heeft een eigen kapstok, herkenbaar door een stickertje bij hun naam.
Daarnaast willen we u vragen om met uw kind te oefenen een jas aan te trekken. Denk aan aantrekken, rits dichtmaken en mouwen binnenste buiten halen.  

Gymschoenen 
Uw kind moet gymschoenen meenemen naar school. Het liefst met klittenband zodat hij/zij ze zelf aan en uit kan doen. Graag ook de naam van uw kind in de schoenen schrijven. De gymschoenen bewaren we het hele schooljaar op school in een bak.  Vanaf groep 3 nemen de kinderen ook gymkleren mee.

Extra setje kleren 
Heeft uw kind nog weleens een ongelukje dan is het fijn als u een extra setje kleren in de tas stopt. 

Trakteren 
Op de Windroos mogen kinderen trakteren vanaf hun vijfde verjaardag.   

Website De Windroos 
Op de website van de windroos kunt u allerlei praktische informatie vinden.
Neem gerust een kijkje: https://www.basisschooldewindroos.nl/ 

 SKOZapp 
In de Play of Appstore kunt u de SKOZapp downloaden. Met behulp van deze app blijft u op de hoogte van schoolnieuws en plaatsen wij foto’s. Ook is hierin de kalender te vinden. 

Hoe ziet een schooldag eruit? 
8.30-8.45 mentortijd en plannen
8.45-9.15 instructie 
9.15-10.00 buiten spelen
10.00-10.15 fruitpauze
10.15-11.00 spelen en werken 
11.00-11.45 spelen en werken
11.45-12.00 lunchpauze
12.00-12.40 buiten spelen
12.40-13.15 instructie
13.15-14.00 spelen en werken 

Oudergesprekje 
Na een aantal weken zullen we u uitnodigen voor een eerste gesprekje. Samen bespreken we hoe het met uw kind gaat; op school en thuis.  

Doorstomen naar de mentorgroep
Op een bepaald moment gaat uw zoon/dochter doorstromen van de startersgroep naar één van de mentorgroepen in de onderbouw: de spetters, de toppers, de kanjers of de sterren.