Sociale vaardigheidstraining

  • Sociale vaardigheidstraining

Thuis, op school, in een winkel of op straat. Waar je ook bent, overal ontmoet je andere mensen. Meestal gaat contact maken vanzelf en leer je goed om te gaan met anderen en jezelf. Dit noemt men ‘Sociale Vaardigheden’. Je leert ze bijna vanzelf. Maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk. Als je verlegen bent, met pesten te maken hebt of als je moeite hebt om met anderen om te gaan, kun je daar onzeker of zenuwachtig van worden. Als dat gebeurt, gaat het juist mis…

Gelukkig kun je sociale vaardigheden leren. Dit kan door te luisteren naar jezelf, dus naar wat jij denkt en voelt. Maar ook door te oefenen om meer voor jezelf op te komen en positief over jezelf te denken. We oefenen op welke manieren je kan reageren in een situatie en wat emoties zijn en hoe je hiermee om kan gaan. 

In het eerste kwartaal van 2021 start een SOVA-training in Valkenswaard gegeven door medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De training is gericht op kinderen in het basisonderwijs vanaf groep 5. De groep zal uit maximaal 8 kinderen bestaan.

De training bestaat uit acht bijeenkomsten met ieder een eigen thema. Iedere bijeenkomst duurt anderhalf uur. Exacte data, tijdstip en locatie wordt nog bekend gemaakt.

Ouders/verzorgers kunnen hun kind aanmelden via het algemene nummer of mailadres van het CJG. Er wordt vooraf een intake gesprek gevoerd om te bekijken of de hulpvraag van het kind daadwerkelijk bij de inhoud van de SOVA-training past. De training reeks wordt afgesloten met een oudergesprek. Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Als je belangstelling of vragen hebt kun je contact opnemen met het algemeen nummer van het CJG Valkenswaard 040-2083444 of mailen naar cjg@valkenswaard.nl.

Terug naar het overzicht

Juf Evy gaat voor een nieuwe ...

Juf Evy gaat voor een nieuwe uitdaging

Juf Evy neemt helaas afscheid

Invulling vervangingen

Invulling vervangingen

Goed nieuws!

Coronamaatregelen op onze ...

Coronamaatregelen op onze scholen

Coronamaatregelen op onze scholen