Boomfeestdag

  • Boomfeestdag

Meer groen in Valkenswaard - planten in De Kleine Meer

De leerlingen van Were Di Drie in Valkenswaard organiseren een boomplantdag voor groep 8 van basisschool De Windroos.
Vandaag krijgt groep 8 online les van de Were Di Drie leerlingen over het hoe en waarom van de Boomfeestdag.
Woensdag 17 maart gaan we aan de slag om een minibos te realiseren! Trek vooral oude kleren aan en trek handige schoenen aan die vies mogen worden!

Aan de Haagstraat moesten 7 moeraseiken gekapt worden in verband met hinder voor bewoners en de veiligheid van weggebruikers. Op de Boomplantdag zullen op een oppervlakte van 750 m2 bomen en struiken geplant worden in het park De Kleine Meer.

Op het terrein komen 3 ratelpopulieren, 3 zomerlindes, 4 notenbomen, 5 wilde peren en 5 wilde appels. Daarnaast worden er, naast klavers en bloemen, nog 500 struiken geplant: Gelderse Roos, Rode Kornoelje, Wegedoorn, Blauwe bessen en Hulst. Zo kan het IVN er in de toekomst natuurlessen geven.

Voor leerlingen van Were Di Drie is dit een project om contact te leggen met het IVN, de Gemeente en om te leren hoe je een online les organiseert.

Oorspronkelijk zou deze plantdag samenvallen met de viering van de Nationale Boomfeestdag. Hoewel de Boomfeestdag inmiddels uitgesteld is, gaan de plantactiviteiten in Valkenswaard door op 17 maart.

Terug naar het overzicht

Juf Evy gaat voor een nieuwe ...

Juf Evy gaat voor een nieuwe uitdaging

Juf Evy neemt helaas afscheid

Invulling vervangingen

Invulling vervangingen

Goed nieuws!

Coronamaatregelen op onze ...

Coronamaatregelen op onze scholen

Coronamaatregelen op onze scholen