Mad science

  • Mad science

Naschoolse Mad Science lessen

Vorige week hebben de kinderen mogen genieten van een geweldige show verzorgd door een gekke professor. Er zijn inmiddels al verschillende kinderen die zich hebben aangemeld voor de naschoolse lessen. Wilt uw kind ook eens proeven van Mad Science? Aanmelden kan nog tot 21 september!

Het thema van deze 6 lessen is: “Wereld van wetenschap”. Welke lessen worden er aangeboden?

HOOGVLIEGERS
Vlieg samen met de Mad Scientist door de basisregels van luchtvaart en aerodynamica! Leer en observeer hoe verschillende modellen van papieren zweefvliegtuigen gebouwd worden om ten slotte je eigen aerodynamische vliegtuig te lagen zweven. Na de les vlieg je naar huis met je eigen stunvliegtuig!

FUNKY FORENSICS
Hé speurneus, ga aan de slag als een echte detective! Leer supergoed observeren tijdens een zintuigentest en ontdek hoe je handschriften en vingerafdrukken kunt herkennen. Weet jij in welke grondsoort een voetafdruk het best te zien is? Na de absorptietest ben jij de expert! Thuis kun je jouw inspectie voortzetten met de Mad Science Inspectiekit.

KEUKEN CHEMIE
Scheikunde in de keuken? Het kan echt! Tijdens deze les creëer je chemische veranderingen met alledaagse ingrediënten, zoals vetten, suikers en koolhydraten. Spullen die je gewoon thuis in je keukenkastje vindt. Als de Mad Science les is afgelopen kun je dus thuis gewoon verder experimenteren.

SUPER STRUCTUREN
Stap in de schoenen van architecten en bruggenbouwers. Tijdens deze les test je verschillende structuren en leer je hoe je een sterke structuur kunt bouwen met driehoeken en bogen. Bouw tenslotte een gebouw zó sterk dat het een aardbeving kan weerstaan! Durf jij de uitdaging aan??

ELEKTRICITEIT
Tijd voor spanning! Ontdek hoe elektriciteit werkt en laat vervolgens lampjes branden en zoemers buzzen in je zelfgemaakte stroomkring! We maken ook een uitstapje naar statische elektriciteit. Je leert wat protonen en elektronen zijn en hoe zij samenkomen in een plasmabol. En als je er klaar voor bent....laten we de vonken er vanaf schieten tijdens een bliksemexperiment!

SCIENCE OF SECURITY
Tijd voor veiligheid in deze spannende Mad Science les. Leer hoe je jouw waardevolle spullen kunt beveiligen tegen diefstal. Je gaat o.a. aan de slag met sloten, sleutels en geluidsmeters. Tijdens deze les ontwerp je ook zelf een alarmsysteem dat een waardevolle schat moet beveiligen. Is jou alarmsysteem goed genoeg om een inbreker te weerstaan?? Mocht er tóch iets misgaan...geen probleem; je gaat naar huis met de Mad Science Scene Solver, waarmee je de misdaad kunt reconstrueren

Voor aanmelden: http://nederland.madscience.org/scienceclub.aspx (en kies basisschool de Windroos)

Voor de uitgebreide informatie over de 6 lessen die worden aangeboden klik hier

Terug naar het overzicht

Datum schoolfotograaf verzet

Datum schoolfotograaf verzet

De schoolfotograaf komt later in het jaar

Koningsspelen

Koningsspelen

Vrijdag 23 april

Op vakantie naar het ...

Op vakantie naar het buitenland in de meivakantie

Let op! Quarantaine maatregel van kracht.