Wat doen we in een Yoga-lesje?

Op vrijdag kunnen de kinderen kiezen om mee te doen in een yoga-lesje.
Bij yoga doen we allerlei soorten oefeningen met ons lichaam. Staan, zittend of liggend. Dat is Goed! Want door yoga te doen wordt je rustig, maar ook sterk. Yoga leert je om je beter te concentreren.
Je gaat op een hele bijzondere reis, een reis bij jezelf naar binnen.

Iedereen kan meedoen bij yoga. Het gaat er niet om wie de beste is, we zijn allemaal even goed. Ieder doet het op zijn manier, soms is dat anders dan wat de ander doet, maar wat je doet is altijd goed.

Belangrijk bij yoga is dat niks moet! Plezier hebben is het belangrijkste. We houden rekening met elkaar, je hoeft niks te doen waar je je niet goed bij voelt, je mag helemaal jezelf zijn.

In de les doen we allerlei oefeningen, sommige alleen en andere samen.
We doen ademhalingsoefeningen, hiervan wordt je lichaam gezond en sterk. Ze brengen jou en je hoofd tot rust, maar je kan er ook meer energie van krijgen en je beter leren concentreren.
Met yogahoudingen maken we ons lichaam soepel en sterk. Je leert hiermee ook luisteren naar je eigen lijf, je leert je eigen kracht maar ook je grenzen kennen.
Het stukje meditatie is een oefening van je aandacht, van concentratie. We gaan dan zitten of liggen met onze ogen dicht. Op die manier merk je heel goed wat je denkt of voelt.

In het begin voor sommigen misschien wat lastig, maar hoe vaker je oefent hoe makkelijker het zal gaan.

Terug naar overzicht