Kennismaken met de gele familie

De gele familie
In de periode t/m de herfstvakantie staat de gele familie centraal.

De gele familie staat voor de verschillende manieren van leren en het maken van keuzes die passen bij de persoonlijke ontwikkeling. Hierbij horen de monsters Kenzo en Ikke.

Kenzo helpt de kinderen om erachter te komen welke manier van leren het beste bij ze past. En ook hoe ze een opdracht het beste aan kunnen pakken.

Tips voor thuis:

• Ga in gesprek met je kind over hoe hij een klusje graag aanpakt. Geef alternatieven hiervoor en laat je kind bedenken welke manier hij het fijnste vindt.

Ikke helpt kinderen inzicht te geven in datgene waar ze goed in zijn en waar ze nog in kunnen groeien.  Zo leren de kinderen om haalbare doelen voor zichzelf te stellen en erachter te komen waar ze nog mee moeten oefenen.

Tips voor thuis:

• Bij het geven van een compliment benoem je wat je zo goed vindt aan de actie van je kind. Je koppelt er dan een karaktereigenschap aan. Bijv. zorgzaam, behulpzaam, oplettend.
  • Laat je kind, door hem iets zelf te laten doen (schoenen strikken, boterham smeren, aan gymspullen denken), ervaren wat al goed lukt en wat nog niet. Benoem dit en bedenk samen hoe je kind hierin kan groeien.