Witte Donderdag en Goede Vrijdag

Op school besteden we op verschillende manieren aandacht aan het Paasfeest, o.a. door verhalen, knutselen en tekenen, liedjes en versjes en andere activiteiten en opdrachten die in het teken staan van Pasen en de lente.

Op donderdag 18 april, Witte Donderdag, vindt in elke mentorgroep een korte viering plaats van het Laatste Avondmaal: het Paasverhaal wordt voorgelezen of verteld en de kinderen delen en eten samen aan tafel een stuk brood en drinken een bekertje ‘wijn’ (ranja of water).

Op vrijdag 19 april gaan we, net als vorige jaren, weer met alle kinderen naar het bos voor een gezellige paasspeurtocht (van 10 uur tot half 1). De kinderen volgen onder begeleiding van ouders en/of leerkrachten in groepjes een korte route met posten. Bij elke post is een leuk spelletje te doen. Deze spelletjes worden door kinderen van groep 8 vol enthousiasme verzorgd en bedacht!

Het wordt vast een gezellige en sfeervolle paasweek!